Je bent hier: Hout blaas Klarinet A klarinet
MMS_950x220

A klarinet

Deze klarinet is iets langer dan de Bes klarinet en komt minder vaak voor. Hij werd vroeger vaker gebruikt dan nu. De keuze voor deze A klarinet kwam omdat de vingerzetting en leesbaarheid van bepaalde toonsoorten makkelijker waren. Echter, omdat de techniek en de speeltechniek van moderne instrumenten beter is geworden en het feit dat we andere toonsoorten gebruiken is de A klarinet uit de gratie geraakt. Wanneer deze A klarinet wordt voorgeschreven is dat veelal om de klankkleur van de bassetklarint te evenaren. De A klarinet komt je het vaakst tegen in een symfonieorkest.

>> bekijk alle familieleden van de klarinet

klarinetten


Bezoekers van de klarinet bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2