Je bent hier: Hout blaas Saxofoon alt saxofoon
MMS_950x220

Alt saxofoon

AltsaxDe altsaxofoon, ookwel altsax of alto genoemd, is de bekenste en de meest veelzijdige saxofoon, omdat deze in vele muziekstijlen past. Ten op zichte van de sopraansax klinkt deze 'warmer' en 'vetter'. De altsaxofoon wordt veel gebruikt bij jazz en funk. Vanwege de kleinere omvang in vergelijking met de tenor, klinkt de alt hoger.

De alt-sax staat in es, maar C komt ook wel voor. De altsax wordt door veel beginners bespeeld. De meeste bekende altsaxofoniste is Candy Dulfer. Haar vader bespeelt veelal juist de tenorsaxofoon.

>> meer informatie over de tenorsaxofoon

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2