Je bent hier: Drum Drumstel drummen
MMS_950x220

Drummen

Om op de juiste manier te leren drummen is een goede drumleraar een belangrijk onderdeel. Via het internet kun je wel filmpjes vinden om te zien wat er bij drummen komt kijken. Jezelf leren drummen via online methoden vraagt veel meer tijd, bovendien kun je veel verkeerde technieken aanleren. Deze zijn daarna moeilijk af te leren. Hieronder vind je een aantal bekende methoden en enkele fimpjes.

alfredsAlfred's Beginning Drumset Method - Black/Feldstein -
Lesmethode voor drums

Deze innovatieve methode is een praktische lesbenadering om drums te leren spelen. Studenten starten met hun eerste les door meteen een beat te spelen! Dit boek is verdeeld in twee secties: "Rock" en "Jazz". In elke sectie leren studenten het gebruik van de hi-hat, ride bekken, snaredrum en bassdrum in hun respectievelijke stijlen.

Een meespeel-CD is verkrijgbaar voor corresponderende drumoefeningen.

drummethode1Methode voor Drumset 1 - Geert Bomhof
lesmethode voor drums

In deze methode gaat het niet alleen om technische en muzikale oefeningen voor het aanleren van ritme en drumpatronen: al het geleerde wordt aan de hand van swingende drumsolo's in pop-, rock- en funkstijl direct in de praktijk gebracht. De meeste stukjes kunnen ook als duet worden gespeeld. De vrolijke tekeningen en drumspelletjes maken deze methode een must voor iedere beginnende drummer.trommethode1Methode voor Kleine Trom 1 - Geert Bomhof
Lesmethode voor kleine trom

Een prima keuze voor wie een methode zoekt die niet alleen leuk is voor de individuele jonge slagwerker, maar ook bruikbaar tijdens de groepsles. Naast de oefeningen met ritmische bouwstenen en technische vaardigheden bevatten de boeken muzikale voordrachtstukken. In de Methode voor kleine trom staat de ontwikkeling van timing en techniek voorop – de komische illustraties, werkbladen, leuke puzzels en grappige spelletjes maken het geheel compleet.

Bezoekers van drumstel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2