Je bent hier: Drum Drumstel drumstel kopen
MMS_950x220

Drumstel kopen

Het kopen van een drumstel kan best lastig zijn. Drumstellen zien er namelijk van de buitenkant er bijna allemaal hetzelfde uit. Dan is het handig om een aantal basis kenmerken te kennen, hieronder vind je de belangrijkste onderdelen van een drumstel:

drumstel


Floortom

De floortom is een 'tom' die op de vloer staat en deze tom is een grotere broer van de twee andere tomtom. Deze tomtoms worden voornamelijk gebruikt bij een korte roffel (fill-in) tussen door. De floortom heeft een afmeting van 16" x 16".

crash16Ridebekken
Ridebekkens klinken langer door dan de hi-hat en hierop wordt het ritme gespeeld. Een ridebekken is ongeveer 20" (50 cm) groot.

Tomtomstomtomset1
De naam tomtom is afkomstig van het geluid dat ze maken en deze worden gebruikt voor een muzikaal intermezzo (fill-in). Tomtom zijn meestal 12" en 13" groot.

hihatbekkensHi-hatbekkens
Vaak wordt het ritme op de dichte hi-hat (hoge hoed) geslagen door middel van de stokken. In sommige muziekstijlen wordt het hi-hatpedaal gebruikt.

Snaredrumsnare1
Onderaan deze drum is een snarenmat (snare) bevestigt, hierdoor krijgt de snare zijn typische geluid. Door middel van een hendel kan de snare worden aangespannen. Hoe hoger de spanning, des te strakker en korter de klank wordt. Maten voor snaredrums zijn 14" x 5" of 14" x 61/2" (standaardmaten). Een grotere maat is 14" x 8" (diepere klank) en voor een hogere klank 13" x 3" en 14" x 4".

hihatpedaalHihatpedaal
Met het hi-hatpedaal kunnen de twee bekkens op elkaar komen, in sommige muziekstijlen wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt.

Bassdrum  pedaal1
De bassdrum is het fundament van het ritme en deze lage klinkende trommel wordt door middel van het pedaal met de voet bespeeld. De bassdrum kan ook worden voorzien van twee pedalen, zodat er veel sneller gespeeld kan worden. Vanwege de afmeting van deze bassdum, wordt deze gedempt. Hierdoor ontstaat er een betere verhouding tussen de lengte van de klank van de snare, tomtom ten op zichte van de bassdrum.


Bezoekers van drumstel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2