Je bent hier: Drum Drumstel drumstel onderhoud
MMS_950x220

Drumstel onderhoud

De belangrijkste onderdelen bij het onderhoud van een drumstel zijn:

poetsset1Poetsen
Voor het poetsen van een drumstel zijn er voor de verschillende onderdelen verschillende poetsmiddelen verkrijgbaar.

Trommels
Kunstofketels kunnen schoongemaakt worden met een universele reiniger. Voor ketels voorzien van een lak kan een meubelpolish gebruikt worden.

Chroom
De chromen onderdelen van een drumstel kunnen door middel van een chroomreiniger worden gepoetst.

Bekkens
Afhankelijk van de samenstelling van het materiaal van de bekkens, is er speciale bekkenpoets.

Bouten, moeren en pedalen
Deze kunnen zo nu en dan eens voorzien worden van een druppeltje olie.

Stemmen stemkruk1
Trommels hebben per stuk een eigen toonhoogte. Te strakke drumvellen geven eente hoge toon en te slappe drumvellen een te lage toon. Door middel van de stemkruk kunnen de spanbouten worden aangedraaid. De bouten moeten allemaal even strak zijn aangedraaid. De tension watch is een handig apparaat om op de juiste toonhoogte van de trommel te stemmen.

ongedempte_drumvellenVervangen drumvellen
Te slappe drumvellen geven een doffe klank, afhankelijk van de intensiteit van het spelen moeten deze zo nu en dan gecontroleerd en vervangen worden. Het controleren kan door middel van een tensionmeter.


Bezoekers van drumstel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2