Je bent hier: Drum Drumstel drumvellen
MMS_950x220

Drumvellen

Belangrijk voor de kwaliteit van de klank van trommels heeft vooral te maken met de kwaliteit van de vellen. Er bestaan grofweg twee soorten vellen gedempte en ongedempte. Vellen worden vervaardigd van een polyestersoort (plastic) mylar genaamd.

gedempte_drumvellenGedempte vellen
Gedempte vellen bestaan uit twee laagjes (dubbellaags) of er zit een extra rondje in het vel (dot). Deze gedempte vellen geven over het algemeen een 'warmere' klank dan ongedempte vellen. Een drumstel krijgt hierdoor wel een ander timbre, maar gaat er niet zo zeer zachter van klinken. Gedempte vellen worden vooral gebruikt als slagvellen op tomtoms en bassdrums.

ongedempte_drumvellenOngedempte vellen
Ongedempte vellen geven een meer 'open' klank dan gedempte vellen. Op snaredrums worden voornamelijk de witte uitvoeringen gebruikt, terwijl de doorzichtige uitvoeringen vaker op tomtoms worden geplaatst.

Merken
Enkele bekende vellenmerken zijn: Attack, Aquarian, Evans, JZ, Ludwig, Remo, Sonor.

Bezoekers van drumstel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2