Je bent hier: Hout blaas Dwarsfluit en piccolo
MMS_950x220

Dwarsfluit en piccolo | home

dwarsfluitfamilieDe moderne fluit werd na 1832 door de Duitse instrumentenmaker Theobald Boehm ontwikkeld. Om een zuivere toon te krijgen rekende hij uit waar de openingen moesten komen. Omdat de plaatsingen van de openingen net overeen kwam met de vingerzetting, bedacht hij een ingenieus kleppensysteem. Werden voorheen fluiten voornamelijk van hout gemaakt, tegenwoordig geeft men de voorkeur aan metaal. Hierdoor is de klank helderder dan van een houten fluit.

De fluitfamilie bestaat uit diverse leden, maar de C-fluit of concertfluit is de bekendste. De piccolo is de helft kleiner en klinkt een octaaf hoger. Beide fluiten worden zowel in klassieke- als lichte- en populaire muziek gebruikt.

>> geschiedenis van de dwarsfluit
>> dwarsfluit kopen
>> piccolo kopen

Bezoekers van de dwarsfluit en piccolo bezochten ook

andere onderwerpen over de dwarsfluit en piccolo: dwarsfluit kopen, piccolo kopen, accessoires, geschiedenis, mechaniek, onderhoud, tijdschriften, boeken, leren spelen.


MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2