Je bent hier: Gitaar Akoestische en elektrische gitaar elektrische gitaar-modellen
MMS_950x220

Elektrische gitaarmodellen

Grofweg zijn er twee groepen in elektrische gitaren:

slimlineHollow body
Een hollow body (hol lijf) is een elektrische gitaar met een eigen klankkast net zoals een akoestische gitaar. De bovenblad is gewelvd en wordt dan ook wel archtop genoemd. De klank van een hollow body is dan ook klassieker (warmer, voller) dan dat van een solidbody.

Jazzgitaar
De jazzgitaar is een hollowbody en wordt voornamelijk voor jazzmuziek gebruikt. Deze gitaar heeft een klankkast van ongeveer 10 centimeter dik.

Thinline (slimline)
Deze hollowgitaar wordt vooral voor blues en fusion gebruikt en is de klankkast is de helft zo dun als die van een jazzgitaar.

Solid body solid
De naam solid (massief) body (lijf) zegt voldoende over de klankkast. Deze is van massief hout gemaakt en varieerd voornamelijk in afwerking (kleur) en cutaway (positieholt).

Cutaway
De uitsparing of positieholte van deze gitaar vergemakkelijkt het spelen van de hoge tonen en bestaat in zeer veel variaties.
Bezoekers van de gitaar bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2