Je bent hier: Hout blaas Saxofoon elektrische saxofoon
MMS_950x220

Elektrische saxofoon

De elektrische saxofoon stamt al uit 1970. Men noemde hem de Lyricon en dit instrument was ontwikkeld door eeklanken maken dan normaal met je sax en spelen over meerdere oktaven. Hierna volgden o.a. de Casio DH serie, de Artisyn SX01 MIDI Sax. Akai maakte ooit de redelijk succesvolle EWI (Electronic Wind Instrument). Hiermee kon je via een sax-achtig instrument een synthesizer besturen. Bekende bespeler van dit instrument was Michael Brecker. Daarna volgde Yamaha met de WX serie.

elektrischesaxofoon1

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2