Je bent hier: Viool Viool en cello elektrische viool
MMS_950x220

silentvioolElektrische viool

De elektrische viool is enigzins te vergelijken met de electrische gitaar. Hierdoor is het mogelijk om de klank goed uit te versterken. Ook kan deze viool gebruikt worden voor midi-toepassingen (klankmodule) of is aan te sluiten op de computer. De zgn 'outputs' op de viool maken het ook mogelijk om makkelijk opnames te maken.

Silent viool
De silent viool is een nieuwe oplossing om als violist met behulp van een hoofdtelefoon dag en nacht te kunnen spelen. Voor het bespelen van het instrument kan de normale speeltechniek gebruikt worden. De viool laat alle dynamische nuances en klankleuren horen. De ingebouwde reverb imiteert de natuurgetrouwe acoustiek en deze is ook instelbaar. Feit blijft dat de Silent viool geen vervanging is van een akoestische viool, maar het instrument biedt wel allerlei nieuwe mogelijkheden.

Versterking silentviool1
De Silent viool is ook via de audio-uitgang te versterken naar een geluids-installatie. Hierdoor is het mogelijk om het instrument in een band te gebruiken.

silentviool2Opnemen
Een andere unieke mogelijkheid is om opnames te maken op bijv. een cassette deck. Dit biedt vele interessante educatieve mogelijkheden zoals het terug luisteren van het eigen vioolspel of het in- en meespelen van meerdere partijen. Ook kan er meegespeeld worden met een CD.

Bezoekers van viool en cello bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2