Je bent hier: Drum Drumstel elektronisch drumstel
MMS_950x220

Elektronisch drumstel

Drummers kunnen tegenwoordig ook geluidloos of digitaal drummen. Om de akoestisch klank zo natuurgetrouw mogelijk te benaderen wordt de klank van ieder instrument afzonderlijk opgenomen en omgezet in digitale informatie, dit wordt 'sampling' genoemd. Door deze digitale techniek blijven vele details bewaard, waardoor de klank natuurgetrouw klinkt.

elektronisch_drumstel

Voordelen
Voordelen van een digitale drum zijn o.a.:

< geluidloos te bespelen
< hoeft niet gestemd te worden
< makkelijk uitversterken
< eenvoudig opnamen te maken

Modellen
Er kan op diverse manieren digitaal gedrumd worden:

drumcomputer1Drumcomputer
Dit is een apparaatje waar al vaste ritmes in zitten en die ook te programmeren is. In feite heeft dit niet direct met 'drummen' te maken.

Drumpads
Dit apparaat lijkt meer op een drumstel dan een drumcomputer. Door middel van drumstokken kan er op de pads worden gedrumt. Echter de houding en het gevoel van het drummen is echt anders.

Electronische drumsete-drumset4
De electronische (of eigenlijk digitale) drumset is een imitatie van een drumstel. De drummer speelt op de drumpads en in de drumpads zitten elementen (triggers) die de aanslagsterkte meten en dit doorgeven aan de klankmodule. Met een electronische drumset kunnen pads op een snelle en makkelijk manier van klankkleur of set worden gewisseld. Ook kunnen er zeer realistische opnamen worden gemaakt.

Merken
Enkele fabrikanten van digitale druminstrumenten zijn:
> Alesis
> Drumtech
> Hart
> Kat
> Roland
> Yamaha


Bezoekers van drumstel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2