Je bent hier: Toets Piano en vleugel geluidsoverlast
MMS_950x220
geluidshinder

Geluidsoverlast

De zangbodem van een piano of vleugel geeft zijn trillingen door via de wielen naar de vloer. De mate waarin deze trillingen worden doorgegeven hangt af van de materialen en constructie van de vloer. Een betonnen of plavuizen vloer welke aan één stuk is vervaardigd, geeft meer trillingen door dan bijvoorbeeld een zwevende houtenvloer.

Om geluid overlast zo effectief mogelijk te beperken zijn er diverse oplossingen:
digitale_piano Elektrische piano
Een elektrische piano biedt de mogelijkheid om op ieder tijdstip van de dag te spelen. Tevens kan het instrument op vrijwel iedere plek in het huis worden geplaatst.  Elektrische piano's bieden tevens de mogelijkheid om opnames te maken en kunnen aan de computer worden gekoppeld.

>> meer informatie over elektrische piano's

silent_piano Silent piano
Sinds enige jaren bestaan er zgn. 'stille piano's'. Deze instrumenten zijn voorzien van een systeem waarmee het instrument in een 'Silence mode' gezet kan worden. Hierdoor kan de akoestische piano of vleugel in een handomdraai ook via hoofdtelefoon bespeeld worden. De bespeler kan zo het instrument bespelen zonder iemand te storen.

> meer informatie over silent piano's
studiepedaal van een piano Studiepedaal
De meeste piano's worden geleverd een studiepedaal, maar ook een vleugel kan hiervan voorzien zijn. Tussen de hamers en de snaren komt een viltenlap die de aanslag van de hamer dempt. Hierdoor lijkt het instrument zwaarder te gaan spelen en muzikale nuances zijn minder goed mogelijk.
Isofloor sokkels
Deze socles zijn voorzien van isofloor (soort rubber) welke onder de wielen van de piano of vleugel geplaatst kunnen worden. Deze socles verminderen het doorgeven van de trillingen van de zangbodem aan de vloer.

Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2