Je bent hier: Gitaar Akoestische en elektrische gitaar gitaar spelen
MMS_950x220

Gitaar spelen

Gitaar spelen is door iedereen op iedere leeftijd en niveau te leren. De gitaar biedt kinderen een heel brede basis, ook als ze later besluiten een heel ander instrument te gaan spelen. Niet voor niets wordt veel muziek aan de gitaar geschreven, en niet voor niets spelen talloze musici gitaar als tweede instrument.

Verder is een gitaar natuurlijk heel aantrekkelijk omdat het instrument net zo goed alleen als in allerlei formaties. ensembles en bands te bespelen is. Het begeleiden van een koor, samenspelen met een fluitist of een violist - alles is mogelijk. Datzelfde geldt als het om muziekstijlen gaat. Een gitaar is vrijwel elk soort muziek stijl op z'n plaats, van jazz en pop tot klassiek en latin.

Gitaar spelen voor kinderen
Gitaar spelen is leuk, maar daar houdt het niet mee op! Zo is uit onderzoek gebleken dat muziek maken ook een heel positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de intelligentie, en danheading.jpg vooral als het gaat om het abstractievermogen en het analytisch denken.

Zeker zo belangrijk is dat samen musiceren helpt om de sociale en emotionele vaardigheden van kinderen te vergroten, dat het kinderen een gevoel voor discipline bijbrengt en dat het bijdraagt aan een positief zelfbeeld.

Meer informatie: www.muziekmaaktslim.nl


Bezoekers van de gitaar bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2