Je bent hier: Gitaar Akoestische en elektrische gitaar gitaarstemmen
MMS_950x220

Gitaarstemmen

Je kunt je gitaar stemmen met behulp van deze gitaar stemapparaat ook wel tuner genoemd. De basisstemming van de gitaar is: E – A – D – G -B – E. Het beste is om je gitaar elke keer voordat je begint met spelen even te stemmen. Een gitaar raakt namelijk vrij snel ontstemd.

Je kunt je gitaar stemmen op 3 manieren:
1. online gitaar stemmer;
2. elektronisch stemapparaat;
3. dmv een keyboard of een piano.

Enkele tuner2b_1adviezen
Neem nooit zomaar je gitaar zonder hoes mee naar buiten. Door het warm-koud verschil raken je snaren snel ontstemd. Wees voorzichtig met je gitaar. Door de gitaar te laten vallen of stoten raken de snaren ook snel ontstemd.
Speel een akkoord dat je goed kent bij het testen of de gitaar goed gestemd is. Stem je gitaar niet in een luidruchtige omgeving, dit kan een foute indicatie geven bij het stemmen. Bij een nieuwe gitaar, of bij nieuwe snaren moet je de gitaar vaker stemmen. Dit komt omdat in nieuwe snaren nog meer rek zit dan in oudere snaren. Gebruik alleen een gitaar stemmer om de lage E-snaar af te stemmen. Stem de rest met je gehoor. Dit helpt bij het ontwikkelen van je muzikaal gehoor. Zorg dat je in het bezit bent van een kwaliteit gitaar stemmer. Je hoeft niet veel te besteden. Een goedkope stemmer of stemvork is zeker goed genoeg om te beginnen. Een gitaar stemmer is handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld een keer gaat optreden of gaat jammen.

Bezoekers van de gitaar bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2