Je bent hier: Hout blaas Blokfluit
MMS_950x220

Home blokfluit

De blokfluit is een populair instrument in het muziekonderwijs, maar heeft daardoor ook een beschadigd imago gekregen. Door deze toepassing in het onderwijs lijkt een blokfluit 'kinderachtig' en 'gemakkelijk', wat aan het instrument afbreuk doet. Inderdaad is de toonvorming van de blokfluit niet uitgebreid, maar de bespeler heeft wel veel speeltechniek en muzikaliteit nodig om het instrument optimaal te laten klinken en de luisteraar te boeien. Net als alle andere instrumenten kan men ook aan het conservatorium blokfluit als hoofdvak studeren. Het luisteren van een blokfluitconcert van Vivaldi of Telemann doet het idee over de blokfluit en de blokfluittist al snel veranderen.

Bezoekers van de blofluit bezochten ook

andere onderwerpen over de blokfluit: blokfluit kopen, geschiedenis, accessoires, modellen, onderhoud, tijdschriften, vaktermen.


MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2