Je bent hier: Hout blaas Klarinet
MMS_950x220

De compleetste wegwijzer in de wereld van de klarinet

Alles wat je specifiek weten wilt over A klarinet, geschiedenis, modellen, accessoires, rieten, mondstukken, onderhoud, leren spelen, tijdschriften, boeken, bladmuziek en veel meer.

home_klarinetDe naam komt van clarinetto, een verkleinwoord van het Italiaanse clarino, een soort trompet. De klarinet is niet een instrument dat zo zeer ontwikkeld is, maar echt is uitgevonden. Johann Chr. Denner uit Duitsland ontwikkelde rond de 18e eeuw de klarinet. Veel componisten, waaronder Mozart, waren direct euforisch over het instrument omdat de eigenschappen perfect konden worden geharmonieerd met andere instrumenten uit het orkest. Het instrument was meteen de afronding van de houtblazerssectie zoals, fluit, hobo en fagot. De klarinet heeft van de houtblazers de meeste dynamische mogelijkheden en heeft ook de grootste toonomvang van bijna vier octaven.

Zijn warme soms wat eile toon is direct te herkennen, hoewel de sopraan saxofoon iets van de klarinet weg heeft, hebben beide instrumenten wel degelijk hun eigen klankkarakter.Bezoekers van de klarinet bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2