Je bent hier: Toets Klavecimbel en pianoforte
MMS_950x220

Home klavecimbel en pianoforte

clavecimbelHet klavecimbel is de voorloper van de pianoforte en daarmee voor de hedendaagse piano en vleugel. Het klavecimbel en de pianoforte bezitten ieder hun eigen plaats in de hiërarchie van de toetsinstrumenten. pianoforte

Het klavecimbel had tussen 1580 en 1780 een prominente rol in het muzikale leven van burgers en componisten. Bekende barokcomponisten als Bach, Händel, Purcell, Vivaldi en Rameau speelden en componeerden op het klavecimbel. Omstreeks 1800 verdrong de pianoforte het klavecimbel definitief. De pianoforte inspireerde componisten als Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert.

Rond 1920 en tussen 1960 en 1970 werd het klavecimbel weer even populair. In de jaren '70 diverse fabrieken die productiematig (net als piano's) klavecimbels vervaardigden. Ook werden 'bouwpakketten' geleverd en werden er allerlei modificaties toegepast. Begin jaren '80 was deze 'revival' van het klavecimbel weer over. Tegenwoordig worden het klavecimbel en de pianoforte vooral uit 'authentieke' overwegingen gebouwd en gebruikt.

Bezoekers van de pianoforte en klavecimbel bezochten ook

andere onderwerpen over het klavecimbel: modellen, stromingen

andere onderwerpen over de pianoforte: modellen, stromingen


MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2