Je bent hier: Toets Orgel of kerkorgel
MMS_950x220

Home orgel of kerkorgel

Onder de muziekinstrumenten is het pijporgel een unieke verschijning. Het orgel is meer dan twee duizend jaar oud en daarmee behoort het tot de oudste muziekinstrumenten ter wereld. Het bespelen van een pijporgel is een inspannende opgaven. Om de verschillende aspecten van het orgelspelen te beheersen, is een volledig coördinatie van geest, ogen, handen, voeten en hersenen nodig. Daarnaast zijn er maar weinig pijporgels aan elkaar gelijk, waardoor de organist zich steeds moet aanpassen. De omvang en speelmogelijkheden van een pijporgel hangen samen met de tijd van ontstaan van het instrument en deze factoren zijn weer nauw verbonden met de heersende muzikale smaak en stijl van die periode. Grote pijporgels kunnen zich, qua verscheidenheid aan klankkleuren, meten met die van een orkest.

Bezoekers van het orgel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2