Je bent hier: Hout blaas Saxofoon
MMS_950x220

Home saxofoon

De saxofoon is een instrument van gemengde afkomst: de boring is conisch (net als van de hobo) en het heeft het enkelvoudige riet van de klarinet, terwijl het instrument van metaal is vervaardigd. De uitvinder van de 'sax-o-phone' is de Belgische instrumentenmaker Adolphe Sax, die het instrument rond 1840 ontwierp.

De saxofoon heeft een beperkte rol gekregen in het symfonie-orkest, maar in militairekorpsen en dansorksten heeft het een prominente rol. De jazz-musici hebben de saxofoon het meest in het voetlicht gezet en ook in popmuziek wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van de bijzondere klankkleur van dit instrument.

De compleetste wegwijzer in de wereld van de saxofoon
Alles wat je specifiek weten wilt over kenmerken, modellen, accessoires, onderhoud, merken, winkels, tijdschriften, concerten, verenigingen, docenten en musici.

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2