Je bent hier: Toets Synthesizer
MMS_950x220

Home synthesizer

In de jaren '70 ontwikkelde enkele fabrikanten de synthesizer. Dit woord stamt af van de engels term 'to synthesize' en betekent 'samenvoegen'. De klankopwekking van een synthesizer is 'synthetisch' ofwel kunstmatig.

synthesizer1Door middel van geluidsgolven worden de klanken samengesteld ofwel samengevoegd. Iedere geluidsgolf kan beïnvloed worden door verschillende parameters (instellingen). Hierdoor kunnen een enorm aantal klanken worden samengesteld. Men gebruikte hiervoor de FM (Frequent Modulation) geluidsopwekking. Met deze techniek ontstonden de bijzondere 'synthesizerklanken'. Niet langer was een elektronisch instrument een imitatie voor een akoestische instrument, maar werd een synthesizer een nieuw en opzich zelfstaand instrument. De Yamaha synthesizer DX-7 en de Roland Juno zijn bekende voorbeelden en in die tijd zeer gerespecteerde en veel gebruikte synthesizers. synthesizer2

Tegenwoordig wordt er als klankopwekkingssyteem 'sampling' gebruikt of een combinatie van sampling en geluidsgolven. Was van vroeger de scheiding tussen keyboard en synthesizer vrij duidelijk, tegenwoordig bezitten veel synthesizers 'keyboardfunctie's' (zoals ritmes en speakers) en keyboards 'synthesizerfunctie's'. Toch ligt het accent van een synthesizer voornamelijk op zelf klanken maken en dat van een keyboard meer op de 'begeleidingsautomaat ' en ritmes.

Bezoekers van synthesizer bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2