Je bent hier: Viool Viool en cello
MMS_950x220
heading_strijkinstrumenten-01

screenshot_vioolDe compleetste wegwijzer in de wereld van de violen en celli

De vier leden van de strijkersfamilie zijn; de viool, de altviool, de cello en de contrabas. De strijkers vormen in de moderne symfonieorkesten de belangrijkste kern. Het eenvoudige uiterlijk van deze instrumenten is misleidend, want de bouw van een strijkinstrument vraagt om veel kennis en vakmanschap. Van alle instrumenten bezit een viool de meeste mysterie. Wie kent er niet de verhalen en enorme bedragen van de bekenste Italiaanse vioolbouwer 'Stradivarius'?

Bron webvideo: SchoolTVAlles wat je specifiek wilt weten over viool en cello zoals kenmerken, modellen, accessoires, onderhoud, vioolwinkels, magazine, vioolles en viooldocenten!

Module: AdSense

Viva fui in sylvis;
Fui dura occisa securi.
Dum vixi, tacui;
Mortua dulce can

Ik leefde in de bossen;
Ik werd gedood met een harde bijl.
Zolang ik leefde, zweeg ik;
Nu ik dood ben, zing ik met zachte stem

viool_liggend


Bezoekers van viool en cello bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2