Je bent hier: Toets Keyboard keyboard accessoires
MMS_950x220

Keyboard accessoires

Er zijn diverse accessoires om het speelplezier te verhogen en te vergemakkelijken:

keyboardplugAudio-kabels
Om het instrument nog beter te laten klinken, kan het aangesloten worden op een hifi installatie. Hiervoor zijn speciale audio-kabels nodig en soms ook speciale (jack)pluggen.

Computer & Software
Een digitaal toetsinstrument kan worden aangesloten op de computer. Met een speciaal sequenceprogramma kan de computer op de harde schijf een opname maken en hiermee vervangt het de hardware sequencer. Een voordeel van zo'n programma is dat je ziet wat je doet en je kunt ook de partituur bewerken en uitprinten.

Aansluiting
Voor de aansluiting van het keyboard aan de computer kunnen de midi-uitgangen gebruikt worden. Heeft een computer geen MIDI-uitgangen dan is hiervoor een MIDI-interface nodig. Sommige instrumenten beschikken over een speciale computer-aansluiting. Via deze uitgang kan het instrument aan de computers worden gekoppeld en is een MIDI-interface niet nodig.

Flightcasekeyboardkoffer
In een flightcase kan een keyboard beter tegen een stootje dan in een tas, maar vaak heeft deze koffer een behoorlijk eigen gewicht. Flightcases zijn er in diverse uitvoeringen en worden zelfs op maat gemaakt worden.

Hoofdtelefoon
Veel fabrikanten hebben een speciale hoofdtelefoon ontworpen om de geluidskwaliteit te optimaliseren.

Midi-kabels
Midi-kabels zijn 5 polige kabels en onderscheiden zich van audio-kabels. Voor een juiste werking mogen de kabels niet langer zijn dan 5 meter.

arrangerModules
De midi-uitgangen maakt het mogelijk om het keyboard uit te breiden met verschillende modules. Hierin zijn verschillende mogelijkheden zoals een begeleidingsautomaat (arranger), ritmemodule (drumcomputer), sequencer (externe opnamerecorder) of klankmodule.

Monitorspeakers
Om het keyboard te versterken kan een normale HIFI-installatie gebruikt worden. De speciale monitorspeakers hebben een ingebouwde versterker, waardoor deze directe en makkelijk zijn aan te sluiten. Tevens zijn deze speakers speciaal ontwikkeld voor de versterking van muziekinstrumenten en daarmee is de geluidskwaliteit ook vaak beter.

Pianobank / keyboardbenchkeyboardkruk
Voor een juiste speelpositie is een goede zitpositie van essentieel belang. Een pianobank geeft tevens een juiste steun in de rug, waardoor rugklachten minder snel optreden.

Standaard
Keyboards hebben een aparte standaard nodig om een juiste speelpositie te krijgen. Over het algemeen hebben fabrikanten speciale standaards voor hun modellen. Eventueel kan er ook een universele standaard gebruikt worden. In verband met het gewicht van sommige modellen moet de uitvoering van de standaard wel steviger zijn dan van een normale 'keyboardstandaard'.

sustainpedaalSustainpedaal
Dit pedaal is te vergelijken met het rechterpedaal van de piano of vleugel. Hiermee kunnen klanken worden aangehouden om deze in elkaar te laten overvloeien. Portable sustainpedalen zijn er in diverse uitvoeringen.

Tas
In een keyboardtas kan het keyboard makkelijk en veilig mee worden genomen. Keyboardtassen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar zoals, gewatteerd, regenbestendig etc. Voor ieder merk en model zijn er tassen leverbaar.

Bezoekers van keyboard bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2