Je bent hier: Toets Keyboard keyboard geschiedenis
MMS_950x220

Keyboard geschiedenis

hammondorgelNa de geschiedenis van de piano komen we rond 1935 terecht bij een nieuwe ontwikkeling op het gebied van muziekinstrumenten. Het orgelmerk Hammond introduceert rond 1935 het eerste 'toonwielorgel'. Dit orgel was bedoeld als een elektronisch nabootsing van het kerkorgel. Tegenwoordig wordt deze specifieke sound als een aparte klank aangeduid en zelfs gekopieerd. Rond 1970 verschenen de eerste elektronisch orgels met een ritmebox en een éénvinger-systeem. Bekende fabrikanten waren toen o.a. Yamaha, Riha en Eminent. Het orgel werd zeer populair en fabrikanten wilden hun orgels steeds verder verbeteren en vooral realistischer laten klinken. keyboard

Een groot nadeel van het orgel was de plaats die het moest innemen in de kamer. Dit inspireerde de fabrikanten tot het ontwikkelen van een handzaam 'keyboard'. Rond 1980 kwamen de keyboards opzetten en in 10 jaar tijd verdrong het keyboard het elektronische orgel. De ontwikkeling stond niet stil, want ook nu ontwikkelde fabrikanten steeds betere technieken om klanken zo realistisch mogelijk te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in de zgn. 'sample techniek' waarbij een geluidsfragment van een akoestisch instrument wordt gebruikt. In het begin waren alleen topmodellen van deze hoogstaande techniek voorzien, maar vandaag de dag is bijna ieder instrument voorzien van deze techniek. Wel bestaan er veel kwaliteitsverschillen in deze samples.

Bezoekers van keyboard bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2