Je bent hier: Koper blaas Bügel en kornet kornet modellen
MMS_950x220

Kornet modellen

Kornetten bestaan er in twee modellen:

britsekornetBritse kornet

Deze wordt ook wel Engelse- of Europese model genoemd. Dit Britse model is korter dan het Amerikaanse model, maar qua buis lengte zijn ze beide gelijk aan de trompet. De klank van het Britse model is ronder dan die van het Ameikaanse model.

amerikaansekornetAmerikaanse kornet

Het Amerikaanse model lijkt meer op een trompet dan op een bugel. Dit komt ook in de klank tot uitdrukking, want een Amerikaanse kornet heeft een helderere klank dan het Britse model en lijkt dus meer op de klank van een trompet.

Bezoekers van de bügel en kornet bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2