Je bent hier: Toets Digitale piano onderhoud digitale piano's
MMS_950x220

Onderhoud digitale piano's

Een digitale piano heeft vrijwel geen onderhoud nodig, en een vakman hoeft er alleen aan te pas te komen als er sprake is van defecten. Met onderstaande tips houdt u uw instrument in goede conditie.

* Lees de gebruiksaanwijzing voor u het instrument in gebruik neemt.

* Net als akoestische piano's zijn digitale instrumenten gebaat bij gelijkmatige temperaturen en een niet al te sterk wisselende luchtvochtigheidsgraad, Plaats uw digitale piano ook nooit te dicht bij de verwarming of in het volle zonlicht.

* Sluit elektronisch muziekinstrumenten met een randaardesteker altijd op een geaarde wandcontactdoos aan.

* Bescherm het klavier tegen stof en haren van huisdieren. Sluit de klavierklep of gebruik een klavierloper. Voor portable instrumenten zijn stofhoezen te koop.

* Gebruik bij vervoer van een portable piano of stage piano altijd een speciale tas (gigbag) of koffer (flightcase). Dit verkleint de kans op transportschade aanzienlijk. Voor zwaardere instrumenten zijn er tassen en koffers met wieltjes.

* Voorkom dat er vocht in het instrument terecht komt. Zet er dus geen vazen, bloempotten of drankjes op, bijvoorbeeld.

* Schakel bij defecten of storingen altijd een gekwalificeerd technicus in. Tijdens de garantieperiode neemt u in voorkomende gevallen contact op met uw leverancier.

* Het klavier en de behuizing zijn meestal goed schoon te houden met een met glasreiniger bevochtigde doek. Spuit deze of andere reinigers nooit direct op het instrument. Voor houten behuizingen verwijzen we u naar de onderhoudstips voor akoestische piano's.

* Meer informatie over het onderhoud van deze instrumenten vindt u in Tipboek Keyboard en digitale piano.

Bezoekers van de digitale piano bezochten ook

andere onderwerpen over de digitale piano: digitale piano kopen, geschiedenisaccessoires, modellen, onderhoud, MIDI, tijdschriften, vaktermen.


MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2