Je bent hier: Toets Piano en vleugel piano leren spelen
MMS_950x220

Piano leren spelen

Voor iedereen die muziek wil leren maken, is de piano een prima keuze. Het is een uiterst toegankelijk instrument, waarop al na een beperkt aantal lessen een eerste nummer gespeeld kan worden - op welke leeftijd u ook begint!

pianospelenEenpersoons orkest
Met een piano vormt u al snel een eenpersoons orkest: u kunt muziek in vrijwel elke stijl spelen, zonder dat u zich aan een orkest of ensemble hoeft te verbinden. Speelt u liever wel samen met anderen, dan kan dat natuurlijk ook. In een duet met een klarinettist of een cellist, bijvoorbeeld, of met een tweede pianist aan hetzelfde instrument. Er is een  enorm ruime keuze aan repertoire, op elk denkbaar niveau.

Pianolessen voor volwassenen, iedereen kan het op iedere leeftijd leren!
Wist u overigens dat er ook pianodocenten zijn die zich speciaal op lessen aan volwassenen hebben toegelegd? Heeft u vroeger al eens pianoles gehad, dan zult u verbaasd zijn hoeveel er nog van toen is blijven hangen. Met een aantal lessen en de nodige oefening bent u al snel weer op uw oude niveau, en daarmee dus klaar om verder te gaan. Over geluidsoverlast voor huisgenoten en buren hoeft u zich bij dat oefenen geen zorgen meer te maken: met een silent piano kunt u op elk gewenst tijdstip geluidloos oefenen!

Pianolessen voor kinderen pianospelen
Voor kinderen is de piano een geweldig instrument. Om te beginnen kan zelfs een baby het instrument tot klinken brengen: het indrukken van willekeurige toetsen biedt al heel jong de mogelijkheid om kinderen muzikaal te laten vingerverven en ze het verschil tussen hoge en lage tonen te laten ontdekken. Mede omdat de toonopwekking zo eenvoudig is, kunnen kinderen al heel jong op pianoles. Er zijn docenten die kinderen vanaf een jaar of vier lesgeven.

Muziek maakt slim!
Muziek maken is leuk, maar daar houdt het niet mee op!  Zo is uit onderzoek gebleken dat muziek maken ook een heel positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de intelligentie, en dan vooral als het gaat om het abstractievermogen en het analytisch denken.

Zeker zo belangrijk is dat samen musiceren helpt om de sociale en emotionele vaardigheden van kinderen te vergroten, dat het kinderen een gevoel voor discipline bijbrengt en dat het bijdraagt aan een positief zelfbeeld. Meer informatie: www.muziekmaaktslim.nl

Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2