Je bent hier: Toets Piano en vleugel pianomodellen
MMS_950x220
Pianomodellen

babypiano Hoogte

De hoogte van een piano is bepalend voor de klank. Hoe groter de piano, hoe groter de zangbodem en besnaring hoe 'groter' de klank. De hoogte van de piano is daarmee niet een direct oordeel over de klank- en algemene kwaliteit. Die worden ook door andere factoren bepaald. De hoogte wordt aangegeven in centimeters of door middel van 'termen':

- Babypiano
- Standaardpiano
- Semi-concertpiano
- Concertpiano

klassieke piano Stijl

Pianomodellen zijn leverbaar in diverse stijlen. Met een stijl wordt voor al de vormgeving van de kast bedoelt. Enkele stijlen zijn bijvoorbeeld:

- Modern
- Traditioneel
- Chippendale
- Empire
- Klassiek
- Exclusief

traditionele piano Uitvoering

Naast het traditionele zwart hoogglans worden er door veel pianofabrikanten ook andere uitvoeringen gemaakt. Enkele uitvoeringen zijn:

- zwart hoogglans
- mahonie
- kersen
- eiken
- noten
- taxus

Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2