Je bent hier: Toets Piano en vleugel pianoaccessoires
MMS_950x220

Pianoaccessoires

Voor de piano en vleugel zijn er diverse accessoires en onderhoudsmiddelen te krijgen. We noemen een aantal belangrijke:
pianobank pianobank
Een goede zit is belangrijk ter voorkoming van nek- of rugklachten en verhoogt het speelplezier. Taboeretten (pianokrukken) en (Beethoven) banken zijn er in stalen of houten uitvoeringen (bijv, zwart hoogglans, noten, mahonie).
pianolamp piano- & vleugellamp
Een speciale piano- of vleugellamp geeft de bespeler voldoende licht op de bladmuziek en het toetsenbord. Er zijn modellen met halogeen- of nomale lampjes. De meest lampen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen zoals zwart, brons, wit of messing.
metronoom Metronoom
Of een metronoom het speelplezier verhoogt is persoonlijk, in ieder geval kan het een handige accessoire zijn bij het studeren. Metronomen zijn er in diverse opwindbare- en electronische modellen.

Poetsmiddel
Een poetsmiddel is er speciaal voor zwart hoogglans en maakt de glans dieper en beschermt tegen afstofkrassen. Er zijn producten leverbaar op was of siliconen basis.

silent_piano

Silent Systeem
Het inbouwen van een speciaal Silent Systeem biedt de mogelijkheden om een akoestische piano of vleugel met hoofdtelefoon te bespelen.

>> meer info over silent piano

pianodisksysteem

Pianodisksysteem
Met een disksysteem bezit u een 'moderne' pianola waarmee op diskette opgenomen en afgespeeld kan worden. Het instrument biedt echter nog veel meer interessante mogelijkheden.

>> meer info over pianodisksystemen
hygrometer Hygrometer
Een hygrometer is een meter waarmee de relatieve luchtvochtigheid te meten is. Er zijn haarhygrometers (deze moeten vaak geijkt worden!) of digitale hygrometers.

>> meer info over luchtvochtigheid
luchtbevochtiger Luchtbevochtiger
Wanneer de relatieve luchtvochtigheid gedurende een langere periode onder de 45% is, is een luchtbevochtiger noodzakelijk. Luchtbevochtigers zijn er in diverse systemen.

>> meer info over luchtbevochtigers
luchtontvochtiger
Luchtontvochtiger
Wanneer de relatieve luchtvochtigheid gedurende een langere periode boven de 70% is, is een ontvochtiger noodzakelijk.

>> meer info over luchtontvochtigers
pianosokkels Sokkels
Dit zijn onderzetters gemaakt van kunstof, messing of hout die onder de wielen worden geplaatst om zo de vloer beschermen tegen beschadigingen. Ook zijn er zgn. isofloor sokkels deze verminderen het doorgeven van trillingen aan de vloer.

Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2