Je bent hier: Toets Piano en vleugel revisie / restauratie
MMS_950x220

Pianorevisie of pianorestauratie

pianorevisie2

Het reviseren of restaureren van een piano of vleugel vraagt om een grondig en deskundig onderzoek. Om hier een juist advies te kunnen geven, is een taxatie van het instrument een eerste vereiste. Factoren die meespelen of een revisie / restauratie zinvol is zijn o.a.:

> Leeftijd
> Kwaliteit(sklasse)
> Technische conditie
> Waarde (voor en na revisie)
> Emotionele overwegingen (bijv. erfstuk)

pianorestauratie1 De termen revisie en restauratie worden soms door elkaar gebruikt:

Piano- of vleugelrevisie

Revisie: herziening

Hetwoord revisie bestaat uit de woorden re & visie ofwel; nieuwevisie/kijk. Met andere woorden; het instrument wordt volledig opnieuwopgebouwd met nieuwe materialen aan de hand van de huidige maatstavenvan de fabrikant. De visie van de reviseur is om de conditie van hetinstrument te optimaliseren en het instrument zoveel als mogelijk aande huidige kwaliteitsmaatstaven te laten voldoen.

vleugelrestauratie1 Piano- of vleugelrestauratie

Restauratie: in oude toestand herstellen

Bij restaureren gaat de restaurateur uit van de oorspronkelijke (oude)conditie en maakt dan ook gebruik van oorspronkelijke (oude)materialen. Zijn visie is om het instrument weer in de oorsponkelijkeconditie na te bouwen, of om het instrument in de conditie te brengenzoals toen het nieuw was.Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2