Je bent hier: Toets Piano en vleugel pianostemmer
MMS_950x220

Pianostemmer

Elke piano of vleugel raakt na verloop van tijd ontstemd en de pianostemmer zorgt ervoor dat de onreinheid die dit veroorzaakt wordt weggenomen. Hoe vaak een piano gestemd moet worden, hangt van verschillende factoren af.

Ontstemmen pianostemmen1
Het ontstemmen komt onder meer door de schommelingen in de luchtvochtigheidsgraad en met de enorme trekkracht (zo'n 18.000 kilo!) die de snaren op het instrument uitoefenen. Als er bijzonder veel op het instrument gespeeld wordt, zal een stembeurt bijvoorbeeld eerder nodig zijn dan bij een uur per dag studeren. Ook de kwaliteit en de conditie van het instrument spelen een rol.

De meeste piano's worden twee tot drie keer per jaar gestemd. Vaak wordt het rond het wisselen der seizoenen duidelijk dat het instrument een stembeurt nodig heeft: de wisselende luchtvochtigheidsgraad leidt tot meer of minder spanning op de snaren.

Piano's moeten niet alleen gestemd worden om te voorkomen dat ze vals klinken. Een goed gestemde piano:
* klinkt beter
* biedt meer dynamische mogelijkheden
* geeft meer speelplezier
* is prettiger voor de musici met wie u samenspeelt
* zorgt voor extra stemstabiliteit.Bezoekers van piano en vleugel bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2