MMS_950x220

Rococo

Rococo, ook wel Style Louis Quinze genoemd, omdat deze stijlperiode samenvalt met de regering van Lodewijk XV, wordt gekenmerkt door verfijnde elegance, speelse versieringen en voorliefde voor kleine, gracieuze vormen. In de bouwkunst komt het Rococo vooral tot uiting in de binnenhuisarchitectuur door het kwistig gebruik van ragfijne, schelpvormige figuurtjes op wanden, spiegelranden, meubelen enz.

De belangrijkste muzikale vertegenwoordiger van deze galante stijl is de klavecinist Francois Couperin (1668-1733) die zowel als componist als bespeler van het klavecimbel grote faam genoot.

Muziekgeschiedenis op één website

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2