Je bent hier: Hout blaas Saxofoon saxofoon accessoires
MMS_950x220

Saxofoon accessoires

Voor de saxofoon zijn er verschillende handige accessoires verkrijgbaar.

saxdemperDemper
Om het geluid voor bijv. het studeren of de buren te dempen kan er een demper gebruikt worden. Deze wordt in de beker gestopt waardoor de klank wordt gedempt. Hierdoor verliest de bespeler wel veel muzikale mogelijkheden.

Halskoordje
De saxofoon wordt door de bespeler om zijn nek gehangen d.m.v een halskoordje. Deze zijn er in diverse modellen leverbaar.

Hoes of kist
Ter bescherming tegen weersinvloeden en beschadigingen is een goede hoes of kist een goede aanschaf. Voor iedereen is er wel een favorietmodel te vinden.

Muzieklessenaar
Een verstelbare muzieklessenaar biedt alle bespelers een juiste speelhouding bij het lezen van bladmuziek.

Riethouder riethouderset
Rietjes zijn zeer breekbaar en om ze goed en veilig op te bergen kan een riethouder gebruikt worden.

saxstandSaxofoonstandaard
Om de saxofoon veilig ergens even neer te zetten is een saxofoonstandaard een aanrader.

Stemvork / apparaat
Met een stemvork kun je door middel van de A-440 herz de sax stemmen. Het stemapparaat geeft per toon de juiste hoogte aan dmv een wijzer.

Versterking
Wanneer het akoestische volume van de sax niet voldoende is kan deze worden uitversterkt. Hiervoor zijn er speciale microfoons op de markt die op de beker worden geplaatst en uitstekend versterken. Een andere optie is om een element te gebruiken bij het mondstuk.

Wisser / padsaver
Beide dienen om de saxofoon na het spelen droog te maken zodat de polsters sneller drogen.

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2