Je bent hier: Gitaar Akoestische en elektrische gitaar snaren gitaar - elektrisch
MMS_950x220

Snaren gitaar - elektrisch

Snaren bepalen voor een belangrijk deel de klank van een gitaar. Een elektrische gitaar heeft 3 staal en 3 omwonden snaren. De bovenste 3 staalsnaren zijn de melodiesnaren. De 3 omwonden snaren klinken lager door de omwikkeling van de snaar met een metaaldraad.

esnaren1Dikte
Er bestaan verschillende soorten diktes in staalsnaren. Deze diktes worden aangegeven inches, een setje in een aanduiding:

> extra light (008)
> light (009)
> regular (010)
> medium (011)
> jazz (012)

Een hogere spanning zorgt voor een heldere de klank, maakt speelt ook zwaarder.

Omwonden snaren esnaren5
In de omwinding van de staalsnaren bestaan er twee soorten:

Roundwound
De omwindingen van deze snaren zijn gemaakt van rond metaaldraad, dit geeft een andere (vaak heldere) klank.

Flatwound
De omwindingen van deze snaren zijn gemaakt van plat metaaldraad, dit speelt makkelijker en geeft een zachtere en kortere toon.

Door gebruik en invloed van transpiratie, ongelijkmatige slijtage en afplatting bij de toets kan onzuiverheid van een snaar ontstaan, vervangen is dan de enige oplossing. Omwonden snaren gaan minder lang mee dan de staalsnaren.

Merken
Enkele bekende merken van snaren zijn o.a.:

> Boston
> D'Addario
> Dean Markley
> DR
> Gibson
> GHS
> Fender
> La Bella
> SIT
> Yamaha

Bezoekers van de gitaar bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2