Je bent hier: Hout blaas Saxofoon sopraan saxofoon
MMS_950x220

Sopraan saxofoon

De sopraansax lijkt qua vorm en klank op een klarinet. Een sopraansax is niet zoals de klarinet van hout gemaakt, maar van metaal en klinkt daardoor ook anders. Beide behoren echter wel tot de enkelrietinstrumenten.

Het grote verschil in klankkleur wordt voornamelijk veroorzaakt door de verschillende boring; een sopraansaxofoon heeft een conische boring terwijl een klarinet een cilindrische boring heeft. Een ander verschil met de klarinet is dat men bij de klarinet zelf de toongaten met de vingers dicht moet houden, terwijl men op een sopraansax daarvoor geconstrueerde kleppen bedient; de toongaten bij een saxofoon zijn groter dan bij een klarinet.

De sopraansax is een bes instrument. Een alt saxofoon is één maat groter dan de sopraan saxofoon en de altsax heeft de bekende kromme beker.

sopraansaxofoon

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2