Je bent hier: Hout blaas Saxofoon sopranino
MMS_950x220

Sopranino saxofoon

De sopranino is het één na kleinste lid van de saofoonfamilie en komt eigenlijk maar weinig voor. De sopranino heeft een warme, maar felle klank en is een transponerend instrument. Een sopranino heeft een es-stemming. De sopraninosaxofoon heeft een conische bouw en wordt gebouwd is in een rechte en een gekromde versie.

sopraninosaxofoon

Soprillo
De soprillo  of piccolo saxofoon is het kleinste lid van de saxofoonfamilie en slechts 30 cm groot. Het bespelen van een sorprillo is zeer moeilijk en anders dan de ander saxofoonleden, vandaar dat je het instrument maar weinig tegen komt. De soprillo klink een octaaf hoger dan een sopraansaxofoon en is gestemd in Bes.

soprillo_saxofoon

 


 

Bezoekers van de saxofoon bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2