Je bent hier: Viool
MMS_950x220

Strijkinstrumenten

Ieder instrument waarbij het geluid wordt voortgebracht door snaren te laten trillen, is een chordofoon. De vier leden van de strijkersfamilie zijn; de viool, de altviool, de cello en de contrabas. De prachtige toon en de mogelijkheid om een breed scala aan klankkleuren tot uitdrukking te brengen, zijn de belangrijkste eigenschappen voor de populariteit van de strijkinstrumenten.

De strijkers vormen dan ook in de moderne symfonieorkesten tot de belangrijkste kern. Het eenvoudige uiterlijk van deze instrumenten is misleidend, want de bouw van een strijkinstrument vraagt om veel kennis en vakmanschap. Van alle instrumenten bezit een viool de meeste mysterie. Wie kent er niet de verhalen en enorme bedragen van de bekenste Italiaanse vioolbouwer ‘Stradivarius’.

>> meer over de geschiedenis van de viool
>> meer over viool leren spelen
>> meer over viool kopen
>> meer over vioolbouw

Bezoekers van viool en cello bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2