Je bent hier: Toets Synthesizer synthesizer accessoires
MMS_950x220

Synthesizer accessoires

Er zijn diverse accessoires om het speelplezier te verhogen:

imacComputer & Software
Een synthesizer kan worden aangesloten op de computer. Met een speciaal sequenceprogramma kan de computer op de harde schijf een opname maken en hiermee vervangt het de hardware sequencer. Een voordeel van zo'n programma is dat je ziet wat je doet en je kunt ook de partituur bewerken en uitprinten.

Aansluiting
Voor de aansluiting van de synthesizer aan de computer kunnen de midi-uitgangen gebruikt worden. Heeft een computer geen MIDI-uitgangen dan is hiervoor een MIDI-interface nodig. Sommige instrumenten beschikken over een speciale computer-aansluiting. Via deze uitgang kan het instrument aan de computers worden gekoppeld en is een MIDI-interface niet nodig.

Flightcase flightcase
In een flightcase kan een synthesizer beter tegen een stootje dan in een tas, maar vaak heeft deze koffer een behoorlijk eigen gewicht. Flightcases zijn er in diverse uitvoeringen en worden zelfs op maat gemaakt worden.

Hoofdtelefoon
Veel fabrikanten hebben een speciale hoofdtelefoon ontworpen om de geluidskwaliteit te optimaliseren.

Audio-kabels
Om het instrument nog beter te laten klinken, kan het aangesloten worden op een hifi installatie. Hiervoor zijn speciale audio-kabels nodig en soms ook speciale (jack)pluggen.

Midi-kabels
Midi-kabels zijn 5 polige kabels en onderscheiden zich van audiokabels. Voor een juiste werking mogen de kabels niet langer zijn dan 5 meter.

Modules
De midi-uitgangen maakt het mogelijk om de synthesizer uit te breiden met verschillende modules. Hierin zijn verschillende mogelijkheden zoals een begeleidingsautomaat (arranger), ritmemodule (drumcomputer), sequencer (externe opnamerecorder) of klankmodule.

luidsprekersMonitorspeakers
Om de synthesizer te versterken kan een normale HIFI-installatie gebruikt worden. De speciale monitorspeakers hebben een ingebouwde versterker, waardoor deze direct en makkelijk zijn aan te sluiten. Tevens zijn deze speakers speciaal ontwikkeld voor de versterking van muziekinstrumenten en daarmee is de geluidskwaliteit ook vaak beter.

Pianobank / keyboardbench
Voor een juiste speelpositie is een goede zitpositie van essentieel belang. Een pianobank geeft tevens een juiste steun in de rug, waardoor rugklachten minder snel optreden.

keybrdstandStandaard
Synthesizers hebben een aparte standaard nodig om een juiste speelpositie te krijgen. Over het algemeen hebben fabrikanten speciale standaards voor hun modellen. Eventueel kan er ook een universele standaard gebruikt worden. In verband met het gewicht van sommige modellen moet de uitvoering van de standaard wel steviger zijn dan van een normale 'keyboardstandaard'.

Sustainpedaal
Dit pedaal is te vergelijken met het rechterpedaal van de piano of vleugel. Hiermee kunnen klanken worden aangehouden om deze in elkaar te laten overvloeien. Portable sustainpedalen zijn er in diverse uitvoeringen.

Tas
In een tas kan de synthesizer makkelijk en veilig mee worden genomen. Keyboardtassen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar zoals, gewatteerd, regenbestendig etc. Voor ieder merk en model zijn er tassen leverbaar.

Bezoekers van synthesizer bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2