Je bent hier: Koper blaas Trompet en trombone trombone kopen
MMS_950x220

Trombone kopen

Het kopen van een trombone kan best lastig zijn. Trombones zien er namelijk van de buitenkant er bijna allemaal hetzelfde uit. Dan is het handig om een aantal basis kenmerken te kennen, hieronder vind je de belangrijkste onderdelen van een trombone:


trombone_kenmerken

Contragewicht

Omdat de beker meer gewicht (zwaarder) is dan de rest van de trombone wordt er om het evenwicht te houden, een gewichtje aan het einde van de trombone geplaatst.
Boring

Hiermee wordt de doorsnede en het verloop van de buis bedoeld. Instrumenten zijn er verschillende boringen welke invloed heeft op de aanspreekbaarheid, klankkleur en volume
Wartelmoer

Door middel van de wartelmoer wordt de coulisse (schuif) verbonden met het 2e deel van de trombone.
Materiaal

Een koperen blaasinstrument wordt vervaardigd van messing dit is een legering dat voornamelijk bestaat uit koper en zink. In de samenstelling bestaan niet alleen kwaliteiten (en daarmee verschillende prijsklassen), maar ook diverse gewichten. Een zwaardere trompet geeft een rijkere klank maar speelt ook ‘zwaarder’ en andersom.
Beker

De beker zorgt voor het afronden van de klank. Bekers verschillen in materiaal, formaat en boring en deze elementen hebben invloed op de uiteindelijke klankkleur. Ook zijn er zgn. stembekers deze bekers hebben niet alleen invloed op de toonvorming, maar ook op de stemming van de trombone.
Waterklep

Door het bespelen wordt de adem omgezte in condens. Bij te veel condensvorming ontstaat een pruttelgeluid. Om dit te voorkomen kan de waterklep worden ingedrukt, zodat het water uit het instrument geblazen kan worden.
Schuif (coulisse)

In plaats van ventielen heeft een trombone een schuif (coulisse) waarmee de juiste toon gemaakt kan worden. Deze schuif bestaat uit een binnenschuif (binnencoulisse) en een buitenschuif (buitencoulisse). Er zijn ook trombone die in plaats van een schuif, wel ventielen hebben. Met name voor trompettisten is het hierdoor vrij makkelijk om een trombone te bespelen.
Mondpijp

Het rechte stuk na het mondstuk is de mondpijp, hier wordt het mondstuk in gedaan.
Mondstuk

Het mondstuk is een apart en los onderdeel. Een mondstuk moet namelijk o.a. bij de embouchure van de bespeler passen. Met een passend mondstuk kan de trompettist makkelijker, zuiverder en dus mooier spelen. Mondstukken zijn er in vele soorten en maten en de keuze voor een mondstuk is dus persoonlijk en vraagt om ervaring en goed advies.
Gooseneck

Deze knik is vernoemd naar nek van een gans (goose).

Bezoekers van de trompet en trombone bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2