Je bent hier: Koper blaas Trompet en trombone trompet modellen
MMS_950x220

Trompet modellen

Er zijn verschillende trompet modellen:

Bb_piccolo1 Piccolotrompet

Dit is de kleinste trompet en daardoor de hoogst klinkende trompet. Men noemt dit ook wel een 'Bachtrompet'. Deze staat in A of bes en is veelal voorzien van 4 ventielen.
estrompet1 Es-Trompet

De es-trompet noemt men ook wel sopraantrompet en deze kan ook in D of E staan
C-trompet2 C-Trompet

De C-trompet is iets korter dan de bes-trompet en klinkt daardoor iets helderder. Dit instrument wordt voornamelijk gebruikt in symfonieorkesten.
Bb-trompet1 Bes trompet

De bes-trompet is de de meest gangbare uitvoering en kan zowel voor jazzbands, harmonieorkesten, brassband, salsabands of symfonieorkesten gebruikt worden.
F-trompet1 G/F trompet

Deze trompet kan zowel in G of F worden bespeeld door een andere mondpijp, ventielpompen en/of extra beker te gebruiken.
pockettr1b Pockettrompet

De pockettrompet is qua buislengte en klank gelijk aan een bes-trompet, maar door deze compacte uitvoering makkelijker om mee te nemen.
gillespie Gillespie trompet

Deze trompet wordt soms gebruikt in Jazzmuziek en is vernoemd naar de Jazztrompettist Dizzy Gillespie. Het voornamelijke verschil zit in de omhoogwijzende beker.
Bb-herald1 Heraldtrompet

De Herald- of Truimphhal-trompet komt weinig voor en wordt voornamelijk gebruikt bij speciale uitvoeringen. Een varatie op dit model is de Aïdatrompet, welke gebruikt wordt in de gelijknamige opera van Verdi.

Bezoekers van de trompet en trombone bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2