Je bent hier: Viool Viool en cello vioolhars
MMS_950x220
harsharsharshars

Viool hars

Een goed geharste stok met de juiste kleefkracht zorgt voor een goede stokdruk en het verkrijgen van een goede toon. Hars speelt hierin dus een belangrijke rol.

Hars wordt gewonnen uit dennen en bestaan in vele kwaliteiten. De belangrijkste hoofdingrediënten zijn; hars, paraffine, bijenwas en minerale oliën. Door het vermengen van andere grondstoffen of andere verhoudingen ontstaan er verschillende harssoorten die allemaal een ander doel hebben. De dikte van de snaar en de aard van de omspinning stellen verschillende eisen aan de te gebruiken hars. De keuze voor een bepaalde hardheid van de hars is ook een persoonlijke voorkeur. Hars is er in een gele (licht of donker) en groenachtige kleur verkrijgbaar.

pirastro_logo Merken

Enkele bekende merken op harsgebied zijn:

> AB
> Alaska
> Carlsson
> Hidersine
> Hill
> Millant-Deroux
> Gustva Bernadel
> Holstein
> Motrya
> Szigeti
> Kaplan
> Pirastro
> Pops
> Sure-Grip


Bezoekers van viool en cello bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2