Je bent hier: Viool Viool en cello vioolmodellen
MMS_950x220

Vioolmodellen

vioolformtnDe viool is het meeste bekende strijkinstrument. Voor kinderen worden er verschillende maten gemaakt zoals: 1/16, 1/8, 1/4 (kwart viool), 1/2 (halve viool), 3/4, 7/8. De 'volwassen' maat wordt een 4/4 viool of een hele viool genoemd.

> lees meer over de vioolkenmerken

Silent viool
De Silent viool is de ideale oplossing om dag en nacht te studeren. Deze viool is ontwikkeld om met een hoofdtelefoon te kunnen spelen.

>> lees meer over de silent viool

Elektrische viool
De elektrische viool is enigzins te vergelijken met de electrische gitaar. Hierdoor is het mogelijk om de klank goed uit te versterken. Ook kan deze viool gebruikt worden voor midi-toepassingen (klankmodule) of is aan te sluiten op de computer. De zgn 'outputs' op de viool maken het ook mogelijk om makkelijk opnames te maken.

Altviool
De altviool is het tweede instrument in de strijkersfamilie en is iets groter dan de viool (ongeveer 7,5 cm). Deze extra lengte geeft de altviool zijn eigen karakteristieke lagere en warmere klankkleur. Het instrument heeft vanwege deze eigenschappen vaak een meer begeleidende rol. Ook de altviool wordt net als de viool gemaakt in 'kindermaten'.

Cello
De cello is ruim twee keer zo groot als een viool en de klank is diep en dragend. De functie van de cello is net als de contrabas om een belangrijke bijdrage te leveren aan de diepte en de klankrijkdom van de totale strijkersklank van een orkest of ensemble.

Contrabas
De contrabas is de laagste stem van de strijkersfamilie en heeft in de jazzmuziek een hele andere (solo)rol gekregen dan in de klassieke muziek. De contrabasist speelt dan vaak een octaaf lager dan de cello en draagt samen met de cello bij aan de diepte en de klankrijkdom van het geheel.

Bezoekers van viool en cello bezochten ook

MMS_950x100

Let's make music!

Let's make music!Let's make music! is internetuitgever en initiatiefnemer van deze muziekportal. Let's make music! is een pro-actief en onafhankelijk projectbureau dat muziekbeoefening op eigen initiatief, met eigen middelen en projecten stimuleert.

website | www.muziekpromotie.nl

LMM_logo

Muziek maakt slim!

Muziek maakt slim!Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Meer info op onze projectwebsite.

website | www.muziekmaaktslim.nl

MMS_logo

Samen muziek maken!

smmWat doet muziek met kinderen en hoe kun je als ouders of opvoeders van kinderen muziekbeoefening op een eenvoudige manier integreren in de opvoeding? Op deze website geven we een aantal eenvoudige tips!

website | www.samenmuziekmaken.nl

SMM_logo_V2